STOP TERORU !!!

Gospodo srpski vlastodršci,

Od autokratije Slobodana Miloševića, preko petooktobarskog prevrata, pa do današnje tzv. demokratske tranzicije, uništili ste i rasprodali sve što se uništiti moglo u državi Srbiji.

Uništene su fabrike, preduzeća, poljoprivredni kombinati, banke, vojska, srpska omladina i srpska pamet. Oduzeli ste svom narodu pravo na rad i normalan život. Sve što su godinama gradili i stvarali naši očevi i dedovi, Vi ste olako uništili i jeftino prodali. Gotovo da ništa više nije ostalo na prodaju, sem ojadjenog naroda. Ukoliko ovako nastavite, ostaćete zabeleženi u istoriji, da ste prodali i uništili sopstveni narod.Nezaposlen i gladan narod, više nije siguran ni u sopstvenu bezbednost, koja mu je Ustavom zagarantovana. Šačica albanskih terorista i ekstremista na jugu Srbije, opasno se poigrava i zvecka oružjem, rugajući se nemoći državnih organa da to spreči. Podižu spomenike osvedočenim teroristima, ističu tudje zastave, prkose vlastima i drsko ih pozivaju da dodju „ako smeju“, da isto sami uklone. Na sve te pretnje naša država gotovo da i ne reaguje, a narod je zabrinut za svoju bezbednost.

Da li zaista u državi Srbiji trenutno nema te „sile“ koja bi se adekvatno, kao svaka država na svetu, obračunala sa teroristima na sopstvenoj teritoriji? Da li je to albanskim teroristima možda poznato, pa se namerno rugaju i provociraju vlast u Srbiji?

Na osnovu svega toga, u narodu postoji ozbiljna sumnja, da je sadašnja vlast u Srbiji, sposobna da se razračuna s ovim i drugim vidovima terorizma. To bi trebalo ozbiljno da zabrine i trgne iz učmalosti aktuelnu vlast. Ovo je ozbiljan test za vlast, kako bi se svim potencijalnim neprijateljima pokazalo, da na teritoriji R.Srbije nije dozvoljen nijedan oblik terorizma, pa ni albanski. Zar pored regularne vojske i policije, tzv. „rasformirana JSO“ treba da se oglasi, da će braniti jug Srbije od albanskih terorista?!

Nije mi poznato da li je ovo tačno ili nije, ali sam gotovo siguran, da bi jedna takva „očišćena“ i reformisana jedinica, ovaj zadatak efikasno obavila. Da takva profesionalna i sposobna jedinica danas postoji, ne bi albanskim teroristima palo na pamet, da se rugaju vlasti i srpskom narodu.

Kao što je svojevremeno nerazumno i besmisleno srušena kuća u Šilerovoj, a mogla je poslužiti za raznorazne korisne stvari, tako je rasformirana i JSO, zbog znatno manjeg dela delikvenata i kriminalaca u njoj. Po toj logici i cela BIA je trebalo biti rasformirana, a nije? Tu jedinicu nisu činili samo Legija, Zveki, Gumar i nekolicina njihovih marioneta, već veliki broj sposobnih profesionalaca, prekaljenih boraca i čestitih mladića. Isto tako ne može se ni BIA poistovetiti sa Radetom Markovićem i njemu sličnim. Pojednostavljeno rečeno, ako je u nekoj firmi direktor lopov, ne možemo isto etiketirati i sve zaposlene u toj firmi. Izgleda da je nama lakše da nešto što je godinama stvarano, rasformiramo i porušimo, nego da to isto očistimo i reformišemo u skladu sa našim potrebama.

Naravno, nije nama više potrebna jedinica koja će da vodi ratove, ali nam je itekako potrebna slična formacija, koja će državu štititi od svih oblika terorizma. Ako takva jedinica u državi postoji, zbog čega se toliko čeka, zašto svojom akcijom ne pokaže, da se državnim suverenitetom ne može igrati. Treba otvoreno pokazati gde je mesto teroristima i njihovim spomenicima. Za teroriste i ekstremiste, ma koje nacije oni bili, ne važi tzv. „prekomerna upotreba sile“. To su izmislili oni, koji su na „teror“ S.Miloševića, reagovali akcijom „Milosrdni andjeo“, besomučno i preko svake mere bombardujući našu zemlju 1999.god. Posledice ove „milosrdne“ akcije su nam valjda svima dobro poznate?!

Možda će ovo nekom izgledati kao zveckanje oružjem i poziv na linč i rat? Naprotiv, da bi se to sprečilo i preventivno delovalo, država mora odlučno i blagovremeno da reaguje, jer je ovom narodu previše rata i ratovanja. Prema tome, albanskim i svim drugim potencijalnim teroristima i ekstremistima, treba pokazati da je Srbija ozbiljna država i da se sa njenim suverenitetom i slobodom njenih gradjana ne može poigravati. Ako je neko zbog sulude politike i krvavih ratova stradao i mnoga toga izgubio, onda je to svakako Srbija i njen narod.

„Bilo, ne ponovilo se“.

Pančevo, 16.01.2013.god.               Ljubinko   Žarkov

admin
18/1/2013 08:08:07 pm

Ovde možete ostaviti Vaše komentare , predloge , sugestije , pohvale...
autor

ReplyLeave a Reply.

  Blogger Widgets

  Autor Ljubinko Žarkov

  rođen 7.3.1954. god. u Idvoru, opština Kovačica.
  Osnovnu školu završio u rodnom mestu , gimnaziju u Kovačici,a diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.
  Pisanjem se bavi iz hobija,
  do sada je uglavnom pisao
  članke  o aktuelnim i
  dnevno - političkim događajima u sredini gde živi i šire.

  Napisao je i pripremio za štampanje knjigu :
  “Obaveštajno - informativni    zapisi“